Földmérés, geodézia

Térbeli szkennelés

ISO 9001 + UKAS
ISO 9001 TANÚSÍTOTT CÉG
Földmérés, geodézia Surveying, geodesy Surveying, geodesy Surveying, geodesy
Bemutatkozás
Tevékenységek
Térbeli szkennelés
Műszerek: Geodézia & Földmérés
Gépvezérlés
Referenciák: Földmérés
Galéria: Földmérés
Elérhetőség
Kapcsolat

Kapcsolat

Földmérés és geodézia:
Kleingeod Földmérő, Tervező, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

E-mail.: info "kukac" kleingeod.hu
Tel./fax: +36-29-372-629
Mobil: +36-30-274-3616

Térbeli szkennelés

Térbeli szkenner

Az általunk alkalmazott FARO 3D Focus 120 tipsú Laser Szkenner világszínvonalú, merőben új technológiát képvisel. Felületek, külső- és belső terek bonyolult hálózatok (cső, elektromos, távközlési stb.) részlet dús felmérésére alkalmas. A műszer geodéziai rendszerben vagy azon kívül alkalmas a körülötte lévé térbeli alakzatok felmérésére 3 dimenzióban. Méretezhetővé válik a tér, minden pontjának helyzete méretekkel megadható.

A műszer lézersugara a körülötte lévő felületekről visszaverődve méri a távolságot és a beállított pásztázási szögekből számítja ki az adott pontok helyét a térben. A műszer a tér minden látható pontját mérni képes az alatta lévő és általa takart 20 fokos kúp kivételével. A takart felületeket egy alkalmasan választott másik pontban való méréssel lehet „láthatóvá” tenni. Nagyobb –össze nem látható- terek felmérése több álláspontból azonos pontok (alkalmasan kihelyezett gömbök) mérésével lehetséges. Az azonos pontokkal fűzhetők egybe a külön készített felmérések. A felvett részletpontok akár 1x1 mm rácshálózatban is mérhetők. Ebben az esetben a műszer körül a határoló felületek felmérése több óráig is tarthat. Egy átlagos felvétel 10x10mm-es rácshálóban 3-4 percig tart, ez alatt a műszer 976.000 pontot mér percenként. Egy pont megbízhatósága 1-2 mm, a mérés szélső határán (120 m), rossz visszaverő felületen max. 20 mm. A kapott szinte fényképszerű pontfelhő megtekinthető, és az alkalmazott softverrel (pld.autocad) a kívánt tartalom szerint feldolgozható. Különböző időpontokban azonos helyen készített felmérések között összehasonlítás, eltérés esetén (pl.bányászat) térfogat (mennyiség) számítás végezhető.

Az alkalmazás néhány példája

  • Tervezések (tervezési alaptérképek, homlokzatok stb.).
  • Kivitelezés, építés (létesítmények építés közbeni ellenőrző vagy állapotrögzítő felmérése, műtárgyak, csőhálózatok, elektromos vezetékek stb. bemérése, takarásra kerülő külső és belső közművek, alapok felmérése).
  • Műszaki és minőség ellenőrzések, monitoring vizsgálatok.
  • Régészeti objektumok, homlokzatok pontos felmérése dokumentálása. Műemlék épületek külső és belső felmérése ábrázolása.
  • Helyszínelések elvégzése (adott helyen és adott időpontban készített felvételek, felmérések).
  • Bányavágatok, aknák, külszíni fejtések, alagutak, barlangok, víztározók stb. részlet dús felmérése ábrázolása.
  • Modellezés (létesítmények, gépek, térbeli alakzatok stb. átépítése, telepítése, felújítása, alakhűsége, dokumentálása).
  • Roncsolt felületek felmérése és a roncsolódás mértékének kimutatása.
  • Beruházások megvalósulási felmérése, dokumentáció készítése.
További geodéziai tevékenységeink...

Tekintse meg referenciáinkat itt...

Kérjen ajánlatot itt...


Google PageRank